четвер, 09 червня 2022 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мінують Херсонщину радянськими боєприпасами, які мали утилізувати

Росіяни мінують Херсонщину радянськими боєприпасами, які мали утилізувати
При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів. Фото: gur.gov.ua

Росія мінує Херсонщину боєприпасами виготовленими у 50-х роках минулого століття.

У результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку, окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій та зазнали при цьому втрат в живій силі та техніці, повідомляє Головне управління розвідки.

"Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження. Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 50-х роках минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах у Ростовській області та були підготовлені для знищення. Присвоївши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж у передові підрозділи загарбників", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова техніка РФ оснащена мікрочипами, виробленими у США - ГУР

При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів з батальйонно тактичної групи сьомої військової бази 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ.

Із військовою поліцією та офіцерами ФСБ, які працювали на місцях підривів, командування БТГ домовилося, що інцидент класифікують як нещасний випадок. Родини саперів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають.

У Херсонській області 4 червня на ворожій міні підірвалися троє мешканців селища Лазурне, у якому багато пансіонатів та баз відпочинку. Росіяни замінували пляж, унаслідок чого троє цивільних від вибуху загинули на місці.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мінують Херсонщину радянськими боєприпасами, які мали утилізувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути