вівторок, 16 липня 2013 15:32

У Зарваниці на Тернопільщині відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ
7

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

13-14 липня у селі Зарваниця на Тернопільщині відбулася Всеукраїнська молодіжна проща.

Зарваниця на Тернопільщині - духовний центр вірян греко-католицької церкви. Щороку в середині липня сюди пішки сходяться люди з різних куточків України. За переказами, у ХІІІ столітті в Зарваниці віруючим являлася Божа Мати.

Ікона Зарваницької Божої Матері -  одна з найбільш відвідуваних святинь греко-католиків. Щороку тут бувають тисячі прочан. Цьогоріч традиційна липнева проща зібрала 86 тисяч паломників.

Біля купелі Святої Анни глава УГКЦ блаженніший Святослав освятив пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ. Монумент споруджено у пам'ять про пастирський візит Папи Римського у 2001 році, під час якого той молився в Києві перед іконою Матері Божої Зарваницької та "віддав свій апостольський візит під її покров". На стелі під постаттю Папи зафіксовано момент, коли він молиться перед іконою Зарваницької Божої Матері в Києві 2001-го року.

"Святіший отець у 2001 році, коли перебував зі своїм апостольським візитом в Україні, мав у своїй програмі виділений час для того, щоб помолитися перед Святою Зарваницькою іконою, яка тоді із Зарваниці мандрувала до Києва, до церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Папа на той час не міг приїхати до Зарваниці, оскільки це було складно організувати з точки зору безпеки", – розповів отець Андрій Романків, адміністратор Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «У Зарваниці на Тернопільщині відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути