Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2013 10:58

У Ватикані готуються до канонізації Папи Івана Павла ІІ

У Ватикані готуються до канонізації Папи Івана Павла ІІ
Фото: vk.com

Офіційний Ватикан повідомив, що комісія богословів підтвердила факт вчинення ще одного дива папою Іоанном Павлом II, що знімає головну перешкоду до зарахування його до лику святих. Як передає Бі-бі-сі, за римо-католицькою традицією, для канонізації померлого праведника необхідно чотири офіційно задокументованих дива, здійснені ним за життя.

Вже через кілька тижнів після смерті Іоанна Павла II 2005 року новий папа Бенедикт XVI дав хід процесу його канонізації. У 2011 році Іоанн Павло II був зарахований до лику блаженних, що передує приверненню до лику святих. Тепер справу про привведення понтифіка до лику святих буде направлено в комісію кардиналів, а потім вона надійде на затвердження нинішньому папі Франциску.

Раніше джерела у Ватикані повідомляли, що канонізація Іоанна Павла II може відбутися у жовтні і бути приурочена до 35-річчя з дня його обрання понтифіком.

Зараз ви читаєте новину «У Ватикані готуються до канонізації Папи Івана Павла ІІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути