вівторок, 04 червня 2013 16:10

Франциск вирішив не їхати в Україну на 1025-річчя хрещення Русі

Франциск вирішив не їхати в Україну на 1025-річчя хрещення Русі
Фото: credo-ua.org

Папа римський Франциск направить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України у серпні свого легата, а в його планах на цей рік візит до України не планується. Час святкувань ювілею Хрещення наприкінці липня у Франциска збігається із візитом на Всесвітній день молоді до Ріо-де-Жанейро. Про це на прес-конференції у вівторок повідомив глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

"Він (Франциск) отримав від нас запрошення (відвідати Україну). З того, що мені відомо на сьогоднішній день, візит Святійшого отця в Україну, зокрема в цьому році, не планується. Натомість ми маємо точну інформацію, що буде призначений особистий папський легат (посланець) на наше святкування (1025-річчя Хрещення Русі-України), тобто на 18 серпня. Його ім'я буде офіційно оприлюднене Ватиканом 15 червня. Таким чином Святійший отець буде супроводжувати нас в цей час ", - сказав Блаженніший Святослав.

Від додав, що, за його інформацією, під час державних святкувань ювілею Хрещення в кінці липня Франциск буде знаходиться на Всесвітньому дні молоді в Ріо-де-Жанейро, "тому, очевидно, в той час також не зможе бути в Україні". Глава УГКЦ також повідомив, що через тиждень буде мати чергову особисту зустріч з папою Франциском.

"Я є членом ради папського синоду - це така дуже висока виборна посада, і ми будемо мати зустріч на тему планування наступного папського синоду", - зазначив Блаженніший Святослав.

Зараз ви читаєте новину «Франциск вирішив не їхати в Україну на 1025-річчя хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути