субота, 09 лютого 2008 12:31

У Запоріжжі резервного запасу газу вистачить на місяць

У Запоріжжі зосереджений резервний запас газу, при необхідності для забезпечення області його вистачить на місяць-півтора, повідомило джерело в ОАО "Запорожгаз" в суботу.

По припущеннях запорізьких фахівців, у разі обмеження постачань російським "Газпромом", в мережах можливе зниження тиску газу.

За словами джерела, населення відчує це по висоті полум"я газових пальників.

Запоріжжя отримує газ по магістралі від харківської компанії "Трансгаз". Співбесідник відзначив, що незалежно від дій "Газпрому", "газ в системі залишиться, оскільки харківський "Трансгаз" поставляє не тільки російський газ"

Як повідомлялося, напередодні "Газпром" захотів від українських компаній до 11 лютого створити юридичні підстави для продовження постачань російського природного газу до України, підписавши відповідні контракти і акти прийому-передачі, а також повністю погасити прострочену заборгованість, що накопичилася, за вже поставлене паливо.

"Якщо в понеділок українська сторона не врегулює цю ситуацію, "Газпром" буде вимушений припинити постачання російського газу до України", - заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі резервного запасу газу вистачить на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути