неділя, 01 грудня 2013 20:51

У "захопленому" опозиціонерами приміщенні Київради мирно п'ють чай і сплять
14

Фото: Фото: Олег Жмаченко

Щойно оголосили, що у "взятій" опозиціонерами Київраді будуть відбуватись загальні збори киян. Що саме обговорюватимуть під час зборів, поки не повідомляють. Зараз у приміщенні роздають чай і каву та бутерброди. Тут мітингувальники відпочивають, гріються і знову йдуть на вулицю з прапорами. Сьогодні також обіцяють усіх забезпечити нічлігом.

"Я впевнений, що саме звідси почнеться відновлення легітимної влади в Києві. Якщо у так званої влади виникне бажання нас штурмувати, на цей випадок у нас вже є сформовані загони самооборони, - коментує "свободівець" Юрій Левченко. - За законом про місцеве самоврядування в Україні, кожен квадратний метр і навіть сантиметр підлоги і стін в Київраді належить киянам. Це – спільна власність всієї київської громади. І нехай влада в суді доводить, що це не так".

Загалом у приміщенні Київради панує дружня і мирна обстановка. Люди ходять колонною залою, виглядають у вікна, фотографуються.  Дехто зіставив по два-три дерев'яних із темно-червоним покриттям стільців і ненадовго влігся поспати. Поодинокі  ходять коридорами, розглядають експонати-подарунки за склом шафи. Вікон більше ніхто не б'є. Опозиціонери звернулися до людей із проханням зберігати акцію виключно мирною.

Час від часу хтось із молоді відчиняє вікно із видом на Хрещатик і вигукує "Слава Україні", а з багаточисельного натовпу внизу їм у відповідь скандують "Героям слава". Крім приміщення Київради, опозиціонери також розмістилися в Будинку профспілок. Там усім мітингувальникам так само надають нічліг, харчі та усе необхідне для довгострокового перебування в Києві немісцевих.

"Міліція тут - вся за нас. Вони самі бояться провокацій, що з боку влади, що з боку нас. Але ми провокацій не допустимо", - каже громадський активіст Олександр Марченко.

Проте деякі активісти не вірять, що Попов так просто віддасть мітингувальникам приміщення.

"Щось тут не чисто. "Беркута" ніде не має. А може це чергова провокація", - чути розмови навколо.

"Та розслабся, тобі ці провокації скоро снитимуться. Пішли краще чайку поп'ємо", - відповідають.

Зараз ви читаєте новину «У "захопленому" опозиціонерами приміщенні Київради мирно п'ють чай і сплять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути