субота, 30 листопада 2013 16:24

Захарченку нічого не буде за "криваву ялинку" - правозахисник

Захарченку нічого не буде за "криваву ялинку" - правозахисник
Фото: donetskie.com

Чинна українська влада руками міністра внутрішніх справ та співробітників "Беркута" порушила норми законодавства та Конституцію України, але притягнути їх до кримінальної відповідальності буде складно. Про це в коментарі УНН повідомив правозахисник Едуард Багіров.

"Замість того, аби правоохоронці захищали право громадян на мирну акцію протесту, вони виступили ініціаторами агресії в бік своїх громадян. Відбувся масовий злочин, порушена Конвенція про права людини. Ті посадові особи, які надали накази підрозділу "Беркут", здійснили кримінальний злочин. Міністр внутрішніх справ не може виконувати кримінальні злочини, навіть якщо такий наказ віддали люди, які рангом вище – будь то віце-прем'єр, Прем'єр чи Президент. Необхідно в рамках кримінальної справи, які відкрили, притягнути до кримінальної відповідальності не лише представників "Беркуту", але й міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко", - наголосив Багіров та уточнив, що за нинішніх обставин це буде складно зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" жорстоко розігнав Євромайдан у Києві: море крові і 33 затриманих

"Але я впевнений, що кримінальна справа, яку сьогодні відкриють, в найближчі десять років навряд чи буде закрита, і навряд чи справа по застосуванню сили проти мирних протестувальників буде розслідувана", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Захарченку нічого не буде за "криваву ялинку" - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути