субота, 14 квітня 2012 15:14

Спецтема: Великдень

У єрусалимському храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь
5

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Десятки тисячі віруючих отримали частинку полум'я, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Благодатний вогонь чудесним чином з'явився після молитви Патріарха Єрусалимського Феофіла III в Кувуклії (каплиці) над Гробом Господнім. За тим, щоб ні в Кувуклії, ні у патріарха не було джерела вогню, тут строго стежать ізраїльські поліцейські, які отримали цю функцію "у спадок" від турецьких яничар.

"Божественне полум'я" єдиний раз на рік займається тут напередодні православного Великодня. За словами Феофіла III, "церемонія є першою благою звісткою про воскресіння Господа нашого Ісуса Христа".

Нагадаємо, у Києво-Печерську Лавру Благодатний вогонь буде доставлений сьогодні близько 19:00, повідомили в прес-службі Києво-Печерської Лаври. За ним в Єрусалим вирушила делегація Української Православної Церкви, очолювана архієпископом Бориспільським Антонієм, головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків.

Святиню зустрінуть на Соборній площі, потім роздадуть віруючим і розвезуть по храмах Української Православної Церкви. Пасхальне богослужіння на площі перед Успенським собором Лаври почнеться о 23:30.

Зараз ви читаєте новину «У єрусалимському храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути