субота, 29 травня 2010 12:19

У японському зоопарку ведмідь навчився "кун-фу" (ВІДЕО)

У японському зоопарку ведмідь навчився "кун-фу" (ВІДЕО)

У зоопарку "Asa Zoo " японського міста Хіросіма живе надзвичайний ведмідь на ім'я Клауд. Нещодавно він приголомшив відвідувачів, коли почав спритно махати півтораметровою палицею.

Один з відвідувачів засняв ведмедя на відео, і виклав в Інтернет. Буквально за декілька днів цей ролик вже мав декілька сотень тисяч переглядів. Зараз їх кількість перевищила мільйон.

На відео Клауд спочатку придивляється до палиці, потім підхоплює її і починає крутити у лапах і навколо голови, наче повторюючи рухи кун-фу. Один раз він навіть підкинув палицю у повітря і спіймав її.

Спеціаліст по поведінці тварин професор Марк Бекофф з Університету Колорадо підтвердив, що запис є справжнім, а не підробкою.

"Це дивовижний приклад здатності тварин володіти предметами. Зазвичай тварини не можуть здійснювати настільки складні рухи, але з іншого боку, якщо можна навчити тюленя балансувати на кулі, а слона малювати хоботам, чому б і не це", - сказав вчений.

"Мені здається, що така спритність є результатом довгого тренування. Я не думаю, що тварина могла навчитися такому сама по собі", - вважає професор.

Він також додав, що для ведмедів подібне "кун-фу" не є природнім, і тварині мало бути просто надзвичайно нудно. Зоопарк Хіросіми досі не підтвердив справжність відеоролику.

Gazeta.ua за матеріалами The Telegraph

Зараз ви читаєте новину «У японському зоопарку ведмідь навчився "кун-фу" (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути