вівторок, 29 січня 2008 13:25

У Великій Британії сім"я забила сусіда за спробу повернути м"яч

У Великій Британії сусід убив багатодітного батька самурайським мечем, коли той спробував повернути футбольний м"яч, який залетів на чужу ділянку.

Батько трьох дітей Девід Мартін був убитий після того, як заліз на сусідську ділянку, щоб дістати футбольного м"яча свого сина. Передбачається, що знаряддями вбивства були самурайський меч, ніж і ключки для гольфу, пише The Daily Mail. Все сталося на очах у дітей і дружини Мартіна.

Заарештовано вже п"ятьох підозрюваних у вбивстві, здійсненому в неділю в районі Мітчем на південному заході британської столиці.

У нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Мартіна, звинувачується 41-річна Кей Скрівенер. У вівторок вона постане перед судом Уїмблдону. Ще один підозрюваний, якому трохи менше 40 років, сам здався поліції. На загал же поліція заарештувала п"ять осіб, включно з 14-річною дівчинкою.

За даними поліції, 10-річний син Мартіна Джемі грав у футбол з друзями на невеликому майданчику позаду його будинку. Приблизно о 19:00 хтось ударив по м"ячу, і він залетів на садову ділянку сусідів.

За попередніми даними, сусіди відмовилися віддати м"яч, і тоді Джемі поскаржився батьку. Мартін пішов за м"ячем, але в лічені хвилини між сусідами спалахнула сварка, що закінчилася трагедією. Кілька людей буквально забили чоловіка за допомогою ключок для гольфу і холодної зброї. Агонію 40-річного мийника шибок бачила його дружина і діти – син Джемі і 12-річна дочка Саманта. Третя дочка Мартінів, 14-річна Софі, не бачила драми, що розвернулася.

Більше того, постраждала і дружина загиблого. 39-річна жінка пробувала втрутитися, внаслідок чого отримала кілька ударів і була госпіталізована. Її стан стабільний.

За трагічним збігом, батько Девіда – Реймонд – також був убитий грабіжниками 22 роки тому на очах свого сина. 49-річного Мартіна-старшого забив до смерті натовп з 20 молодиків, озброєних палицями і металевими прутами. Звіряче вбивство було здійснене поряд з пабом, розташованим неподалік будинку Мартінів у Мітчемі.

Сусідка характеризує загиблого як доброчесного чоловіка, до якого всі оточуючі добре ставилися.

Вбивство сталось у глухому кутку, який погано освітлюється і завалений сміттям. Місцеві жителі вважають це місце неспокійним. Вечорами там збирається молодь, яка іноді влаштовує хуліганські витівки: псує автомобілі й супутникові антени. За минулі місяці було декілька випадків підпалу автомобілів.

У вівторок поліція продовжить слідство на місці злочину.

Відзначимо, що аналогічний злочин був здійснений восени 2007 року. Тоді група п"яних підлітків забила до смерті багатодітного главу сімейства, який зробив їм зауваження.

Тим часом вже наприкінці 2007 року в уряді замислилися про необхідність ввести заборону на продаж самурайських мечів.

Вперше така ідея виникла навесні того ж року після ряду звернень з боку парламентаріїв і простих британців. За оцінками МВС Великої Британії, за останні декілька років у країні відбулося близько 80 випадків бійок або нападів з використанням цього виду холодної зброї. За останні кілька років у таких інцидентах загинули 5 людей.

При цьому уряд обіцяє розумно підійти до введення заборони, щоб вона не відбилася на колекціонерах зброї. "Ми розуміємо, що в злочинах використовуються дешеві, доступні імітації самурайських мечів, які не мають нічого спільного з дорожчими справжніми мечами, що являють інтерес для колекціонерів і любителів бойових мистецтв", – відзначав представник британського МВС.

У будь-якому випадку, останнє вбивство лише прискорить ухвалення законопроекту, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії сім"я забила сусіда за спробу повернути м"яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути