Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2016 13:56

У столиці збирають підписи для закриття заводу "Фанплит", що забруднює повітря

У столиці збирають підписи для закриття заводу "Фанплит", що забруднює повітря

Про це стало відомо з петиції, яку вже підписали понад тисячу осіб.

Як пише сайт "Наш Київ", в столиці розгорівся скандал між жителями лівобережних районів і деревообробним підприємством "Фанплит". Конфлікт виник через викид небезпечних речовин в повітря поряд з житловим комплексом "Комфорт Таун".

"Місцеві жителі опублікували відкритий лист-звернення до ЗМІ. В ньому йдеться про результати незалежного дослідження повітря, яке показало, що рівень формальдегіду в повітрі перевищує норму в три рази. Пов'язано це з тим, що з осені 2015 року завод, який раніше працював на газу, почав спалювати відходи власного виробництва, які і виділяють небезпечні речовини. Також цей факт підтвердила перевірка Державної екологічної інспекції міста Києва. У відомстві повідомили: дозволу на спалювання відходів виробництва у компанії немає"- повідомляє автор матеріалу. Однак, за його словами, на заводі заперечують, що використовують відходи власного виробництва замість газу і заявляють, що тільки один раз проводили цей експеримент уже протягом трьох днів.

"Але ще 01.12.2015 року у випуску газети "Урядовий Кур'єр" директор "Фанплит" Паладій Горбатюк повідомляв журналістам, що їхнє підприємство відмовилося від газу і перейшло на паливо, яке отримують при спалюванні відходів виробництва. Виходячи з результатів перевірки екологічної інспекції Києва, яка проводилася в період з 17.10.2016 по 25.10.2016, стає зрозуміло, що в повітрі присутні формальдегіди, які не виділяються при спалюванні газу", - наводяться офіційні дані в матеріалі сайту.

Відзначимо, що 9 грудня прокуратурою Дніпровського району Києва зупинена робота фанерного цеху (працює близько 250 чоловік) ПрАТ "Фанери та плити". Під час прес-конференції в ІА "Інтерфакс-Україна" дирекція компанії через свого адвоката заявила: жителі кварталу самі винні, що купували нерухомість поруч з підприємством. Однак люди не проти виробництва, вони лише хочуть, щоб завод поставив нові фільтри на застаріле обладнання та знову став працювати на газі. Більш рішучі жителі мікрорайону зареєстрували на сайті Київради петицію про винесення заводу "Фанплит" за межі міста. Автор петиції впевнений: "Таке" сусідство "викликає у жителів, особливо дітей, хвороби, загострення алергічних реакцій, головний біль, ускладнення перебігу ГРВІ".

Ця пропозиція за кілька днів вже підтримали понад тисячу киян. До кінця голосування залишилося 80 днів.

Зараз ви читаєте новину «У столиці збирають підписи для закриття заводу "Фанплит", що забруднює повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути