середа, 17 серпня 2011 14:24

У Стокгольмі затримали літак, по якому прогулювалась миша

У Стокгольмі затримали літак, по якому прогулювалась миша

Запланований на ранок 16 серпня рейс скандинавської авіакомпанії SAS зі Стокгольма до Чикаго був скасований через мишу на борту літака, пише The Local. Гризуна в Airbus А330 помітили незадовго до початку польоту - миша пробігла по підлозі авіалайнера, і після цього пасажирів попросили почекати, поки тварину зловлять.

Офіційною причиною скасування польоту стала можлива загроза безпеці пасажирів - гризун міг перегризти проводи в літаку й таким чином вивести його ладу в будь-який момент.

Пошуки миші, що тривали кілька годин, не принесли ніяких результатів. "На жаль ми не змогли зловити гризуна, незважаючи на те, що посилено його шукали й поставили в літаку безліч пасток", - заявив представник авіакомпанії в бесіді з виданням.

Пасажирів тимчасово розмістили в стокгольмському аеропорту й вони поки чекають, коли їм нададуть можливість полетіти іншим рейсом. Проте, за наявною інформацією, SAS поки не підшукала 250 пасажирам рейсу Стокгольм - Чикаго відповідного літака. Пошуки ускладнюються тим, що в парку авіакомпанії не так багато великих лайнерів.

Очікується, що "Аеробус" не підніметься в повітря до тих пір, поки на борту не знайдуть мишу. Розглядається варіант викурювання гризуна, але поки до цього заходу не вдавались. Як миша потрапила в літак, невідомо. Також не встановлено, скільки часу вона провела на борту до того, як її помітили.

Тварини нерідко вносять корективи в роботу авіаційних установ. Так, нещодавно фламінго порушив звичний графік функціонування аеропорту Манчестера - птах розгулював по літаку та не бажав летіти. Раніше в Австралії авіакомпанія Qantas затримала рейс через те, що на борт ніяк не могли транспортувати контейнер з гепардом всередині.

Зараз ви читаєте новину «У Стокгольмі затримали літак, по якому прогулювалась миша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути