пʼятниця, 17 квітня 2020 20:21

"У STEM галузі більше посад, ніж можуть зайняти чоловіки" – Меган Боулдін

"У STEM галузі більше посад, ніж можуть зайняти чоловіки" – Меган Боулдін
Меган Боулдін наголосила на необхідності подолання гендерного розриву у сфері STEM.

Виступаючи на благодійному освітньому заході STEM is FEM для українських школярок, Радниця з зовнішньо-економічних питань посольства США в Україні Меган Боулдін наголосила на необхідності подолання гендерного розриву у технологічній сфері в Україні.

"Подолання гендерного розриву у сфері STEM – це спільна глобальна мета. Повноцінна участь жінок у цій сфері веде до кращих результатів не тільки в житті жінок, але і в досягненнях цілих суспільств. Жінки досі недостатньо представлені в інженерному й технологічному секторах України – 40% або й менше відсотків серед працівників. Така недооцінка жінок викликає тривогу, тим більше, що кар'єру у сфері STEM часто називають роботою майбутнього, яка сприяє розвитку інновацій, соціального добробуту, інклюзивного зростання і сталого розвитку. Тут існує більше посад, ніж їх можуть зайняти самі чоловіки".

Аби вмотивувати дівчат на подальші досягнення Боулдін поділилась своєю кар'єрною історією та згадала сучасних українських жінок-винахідниць: Олену Лук'янову, яка отримала Оксфордську відзнаку за дослідження захворювання кісток в дітей, Галину Клим, яка у 38 років опублікувала 280 наукових робіт на тему наноматеріалів, Ганну Прикову та Людмилу Ладигіну, які отримали престижну нагороду за метод розведення гігантських устриць у Чорному морі.

"Ми не можемо ігнорувати той факт, що прогрес науки, якого досягають чоловіки, не завжди пристосований до задоволення потреб жінок, особливо в галузі медичних досліджень. Якщо більш ніж половина населення не робить свого внеску в найкращі ідеї, це означає, що вони насправді не найкращі. Без жінок-винахідниць у нас не було б склоочисників, фільтрів для кави та одноразових памперсів. Останніми новаціями, які надійшли від дівчат і жінок, є додаток для смартфонів, що дає змогу батькам діагностувати вушні інфекції, і система очищення води, яка використовує недорогий фотокаталізатор і сонячне світло для отримання чистої питної води", – розповіла Боулдін.

Цей виступ прозвучав під час мотивуючої частини освітнього модулю благодійного проєкту STEM is FEM. Проєкт намагається зацікавити дівчат навчанням та кар'єрою у технологічній галузі. І для цього кожні два місяці проводить освітні заходи. Тема події у квітні – "Робототехніка та інженерія".

"Через епідемію COVID-19 модуль вперше відбувався в онлайні. Та це не завадило нам познайомити дівчаток із найуспішнішими жінками в Україні та спеціалістками з інженерії та робототехніки. Окрім Меган Боулдін мотивуючими спікерками виступили Надія Васильєва з УкрОборонПрому, Барбора Маронкова з центру НАТО в Україні, Програмна аналітикиня Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Наталія Кошовська та Заступниця Міністра соцполітики Тетяна Сальнікова", – розповідає ініціатор проєкту STEM is FEM Сергій Токарєв.

Організатори розповідають, що цього разу у модулі взяли участь 28 дівчат з різних регіонів України, а вже у травні на сайті проєкту розпочнеться конкурс на участь у наступному модулі.

Зараз ви читаєте новину «"У STEM галузі більше посад, ніж можуть зайняти чоловіки" – Меган Боулдін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути