понеділок, 08 жовтня 2012 17:56

У США запланували зняти фільм про бабусь, які живуть у Чорнобилі

Американки Холлі Морріс і Ені Богарт, що займаються документалістикою, досліджували феномен жінок похилого віку, які живуть у Чорнобильській зоні відчуження. Щоб завершити роботу над фільмом "Бабусі Чорнобиля" (Babushkas of Chernobyl), вони розмістили оголошення на популярному сайті пошуку невеликих інвестицій Kickstarter. Про це розповідає Дело.

Збір грошей тривав цілий місяць і закінчується 11 жовтня, а зараз документалісти назбирали вже понад 33 тис. доларів. Розмір інвестицій різний - від декількох десятків доларів до кількох тисяч.

Автор: Фото: more.com
 

"Бабусі Чорнобиля" - документальний фільм про групку незвичайних жінок, які живуть у чорнобильській "Зоні відчуження".

"За більш ніж через 25 років після катастрофи вони вижили - і навіть, як не дивно - начебто стали міцнішими на одній з найбільш забруднених земель планети. Як вони захищають себе від диких тварин, які повернулися до полювання в лісах Чорнобиля? Наскільки виважено вони підходять до того, що існує відносний ризик ізоляції і випромінювання, при тому, що навіть зараз цементний дах над четвертим реактором може обвалитися у будь-який момент? Як їм вдалося зберегти добру душу і палаючі очі, переживши одне з найстрашніших звірств 20-ого століття? ", - задаються питанням Холлі Морріс і Ені Богарт.

Автор: Фото: more.com
 

Журналісти кілька разів відвідували "Зону" і цих жінок, щоб встановити контакти і зняти фільм.

"Наша знімальна група в Києві і США знає, як впоратися зі складною бюрократією і строгими правилами доступу до Чорнобильській зоні відчуження. Ми плануємо провести 10-денні зйомки в межах "Зони ", в районах за її межами і в Києві. Кампанія на Kickstarter допоможе нам закінчити основні зйомки цієї осені ", - запевняють творці фільму.

Автор: Фото: more.com
 

Холлі Морріс - автор, директор, творець документальних фільмів про незвичайні жінках, які живуть по всьому світу. Також вона автор однойменної книги і розслідування про "бабусь Чорнобиля", опублікованого в журналі MORE. Холлі багато років працює кореспондентом Globe Trekker. Ені Богарт - письменник і продюсер документальних фільмів. 12 років працює над створенням фільмів для Globe Trekker (PBS-US Discovery International). Закінчивши роботу над фільмом "Бабусі Чорнобиля", автори збираються брати участь у всіляких фестивалях і конкурсах документального кіно.

Автор: Фото: more.com
 

Зараз ви читаєте новину «У США запланували зняти фільм про бабусь, які живуть у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути