вівторок, 28 липня 2020 00:11

У США українців судять за контрабанду підроблених ліків

У США українців судять за контрабанду підроблених ліків
Обвинувачувані визнали свою провину, пішли на співпрацю зі слідством. Фото: Reuters

Директор фонду Здорова нація Максим Ненадов та працівник цього фонду Володимир Ніколаєнко зізналися в контрабанді в Сполучених Штатів Америки підроблених ліків від онкозахворювань і гепатиту.

Препарати випускали партіями від 1 тис. до 5-6 тис. упаковок. Ціна такої упаковки досягала декількох тисяч доларів. Про це повідомив представник офісу генерального прокурора України Валерій Зимогляд, передає Інтерфакс-Україна в понеділок, 27 липня.

"Судове засідання відбулося в США, вони визнали свою провину, пішли на співпрацю зі слідством, але я б хотів, щоб їх депортували в Україну і вони понесли покарання тут. Я ініціюватиму екстрадицію", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордоном заарештували українця - підозрюють у хакерстві

За словами Зимогляда, винесення вироків у США очікується 4 листопада. Обвинувачуваним загрожує до 20 років в'язниці і до $5 млн штрафів.

Вони займалися виготовленням фальсифікату дорогих препаратів, в тому числі онкогрупи та продавали їх в 18 країнах світу. Чоловіків затримали в США місцеві правоохоронні органи.

"Ненадов і Ніколаєнко в Україні є підозрюваними у кримінальній справі про фальсифікацію 24 дорогих препаратів для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу, гепатиту С і В, ВІЛ та інших небезпечних захворювань", - зазначив представник офісу генпрокурора.

Державний департамент США обіцяє $1 млн за інформацію про українців Артема Радченка й Олександра Єременка. Їх Сполучені Штати звинувачують у транснаціональній кіберзлочинності.

Зараз ви читаєте новину «У США українців судять за контрабанду підроблених ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути