середа, 30 листопада 2022 22:30

У США розробили новий препарат від Альцгеймера – вперше за 30 років

У США розробили новий препарат від Альцгеймера – вперше за 30 років
Вперше за 30 років досліджень проти Альцгеймера розроблено новий препарат. Фото: depositphotos.com

У США вчені вперше за 30 років дослідження хвороби Альцгеймера отримали препарат, який може уповільнити прогресування хвороби - на 27% протягом 18 місяців. Цей успіх відкриває велику надію на майбутні методи лікування цієї хвороби.

Сам метод лікування - це препарат, націлений на два білки, які пов'язані з хворобою, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відкриття, зроблені в США, дали поштовх для клінічних випробувань змішаних методів лікування. Річ у тому, що комбінований препарат, названий "Леканемаб", істотно уповільнює зниження когнітивних функцій, але у нього є побічні ефекти, які вселяють побоювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіпається око: у чому причина і що робити

За даними служби новин BBC, в дослідженні брали участь 1795 добровольців з ранньою стадією хвороби, які приймали препарат кожні два тижні. Двоє з них померли, що може бути пов'язано з побічними ефектами "Леканемабу" в поєднанні з ліками для запобігання або видалення тромбів. Аналітики галузі кажуть, що ці інциденти не завадять схваленню препарату американським регулятором.

Передбачається, що до початку січня 2023 року регулятор в США приклад рішення за заявкою виробників на прискорене схвалення ліків. Після цього компанії зможуть подати заявку на реєстрацію, а потім терапія буде додана в медичну страховку.

Проведене в США трирічне клінічне випробування показує, що вітамінні добавки можуть уповільнити зниження когнітивних функцій в старості на 60 %.

Дослідники з Університету Вейк-Форест у Північній Кароліні та жіночої лікарні Бригама в Бостоні перевірили, чи щодня екстракт какао або вітамінно-мінеральні комплекси покращують пам'ять та інші розумові здібності у 2262 людей віком від 65 років.

Зараз ви читаєте новину «У США розробили новий препарат від Альцгеймера – вперше за 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути