пʼятниця, 11 квітня 2008 16:42

У США продають будинок, що продовжує життя

Американські дизайнери придумали і спроектували будинок, що стимулює імунную систему і збільшує тривалість життя його господаря. Як передають американські ЗМІ, будинок, розташований на Лонг Айленді, став першою подібною спорудою архітекторів на території США і обійшовся в 2 млн доларів.

Будинок, який в середині 90-х був куплений групою анонімних інвесторів, вже готовий до використання, щоб почати омолоджування своїх мешканців. Автори незвичайного проекту - 71-річний дизайнер Аракава і його 66-річна дружина Медлін Джінс - стверджують, що побудована ними будівля триматиме жителів в тонусі, примушуючи постійно тримати рівновагу.

Серед особливостей споруди - нерівні підлоги, що нагадують роздуту місячну поверхню, вікна різних розмірів і форм, стіни, пофарбовані в 40 різних квітів і нестандартна система освітлення. Все це покликане створювати відчуття знаходження в подвійному просторі, а також вселяти в господарів будинку постійне відчуття уважності.

За словами дизайнерів, комфорт - це передвісник смерті. Їхня ж споруда триматиме жителів в "орієнтовних" відносинах з оточенням, зберігаючи молодість.

Будинок, подібний тому, що з"явився до Лонга Айледні, побудований творчим подружжям в Японії. За їх словами, власник будинку, вимушений інколи повзати "змією", щоб добратися з одного кінця кімнати в іншій, тренує свою імунную систему. Сам резидент через три місяці подякував архітекторам, сказавши, що відчуває себе набагато краще, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «У США продають будинок, що продовжує життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути