пʼятниця, 10 червня 2011 08:56

У США померла болонка-мільйонер Трабл

У США померла болонка-мільйонер Трабл

Мальтійська болонка Трабл (англ. Trouble - Біда), якій американський мільярдер, власниця Імпайр-стейт білдінг Леона Хелмслі заповіла 12 мільйонів доларів, померла у Флориді, повідомила в четвер газета Daily News.

Крихітний собака сконав на 12 році життя, що в людському вимірі склало б 84 роки. Вона переїхала після смерті господині в 2007 році в Сарасоту, в один з готелів, що належать сімейству Хелмслі.

Родичі Леони Хелмслі, дами з нелегким характером і небездоганною репутацією, ненавиділи болонку, відсудивши у неї 10 млн спадщини на свою користь.

За життя болонка Трабл отримала до 30 погроз вбивства або викрадення, у зв'язку з чим значна частка її багатства пішла на забезпечення безпеки. Річне утримання собаки обходилося в 100 тисяч доларів, з яких на стрижки та зачіски йшло 8 тисяч доларів, на їжу - 1,2 тисячі.

Невикористані статки Трабл буде перераховано до благодійного фонду Леони та Гарі Хелмслі. Мільярдерці Леоні було відмовлено в заповіті поховати прах улюбленої собаки в сімейному мавзолеї Хелмслі у Сліпі-Холо в околицях Нью-Йорка. Чи віддано землі урночку з прахом Трабл і де, видання не повідомило.

Мальтійська болонка була головною спадкоємицею статків Хелмслі. Другим після неї реципієнтом став брат мільярдерки Елвін Розенталь, якому дісталося десять мільйонів доларів. Що стосується чотирьох онуків Хелмслі, дітей її сина Джея Панцирера, померлого в 1982 році, то двом з них було заповідано по п'ять мільйонів доларів за умови, що вони будуть відвідувати могилу батька не рідше, ніж раз на рік.

Інші два онуки, згідно з заповітом Хелмслі, не отримали нічого "з причин, які їм відомі", але змогли пізніше відсудити шість мільйонів доларів. Спадкоємці оскаржили в суді останню волю Леони, оскільки думку болонки не було взято до уваги.

Американська преса за життя Хелмслі нагородила її прізвиськом "королева дріб'язковості". Як розповідав один з її колишніх співробітників, вона одного разу сказала: "Тільки маленькі люди платять податки". Незважаючи на те, що сама Хелмслі це заперечувала, у 1992 році їй довелося провести півтора року у федеральній в'язниці за ухилення від сплати податків.

Між тим, у січні штат Массачусетс визнав кішок і собак законними спадкоємцями господарів.

Зараз ви читаєте новину «У США померла болонка-мільйонер Трабл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути