Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 09:33

У справі вибуху запорізького храму з"явились нові подробиці

У справі вибуху запорізького храму з"явились нові подробиці

У справі запорізьких паламарів, обвинувачених в підриві Свято-Покровського храму, з"явилися нові подробиці, пише газета "Сегодня".

"Антону Харитонову пред"явлено остаточне звинувачення слідства. Розслідування справи завершується, матеріалів - на 20 томів. З дня на день почнемо знайомитися з ними", - розповів адвокат головного підозрюваного, екс-паламаря Антона Харитонова.

За версією міліції, два брати (Антон та Сергій) і діючий паламар Євген Федорченко підірвали церкву. Антон, нібито отримав бомбу від старшого брата і передав її чинному паламарю.

"Мені не віриться в це, тому готовий захищати Антона", - наголосив адвокат.

За даними видання, днями після десятиденного арешту на свободу вийшла адвокат Федорченка Лариса Шевчук. Міліція звинувачує її в дачі хабара слідчому в розмірі 3 тис. доларів. За офіційною версією запорізького облуправління МВС, Шевчук дала хабар у рамках іншої справи, за допомогою грошей вона хотіла, щоб її клієнта залишили на підписці, а не заарештовували.

"Так, мене відпустили, приходжу до тями", - коротко відповіла нам Шевчук.

"Лариса зараз усунена від захисту Федорченко, їй показують "кіно" - запис того, як вона передавала слідчому гроші, які в міліції називають хабарем", - розповіла помічниця адвоката.

Раніше Шевчук стверджувала, що правоохоронці її підставили, і гроші, які вона принесла слідчому, призначалися для потерпілих у справі про крадіжку.

Нагадаємо, в середу, 28 липня, у день Хрещення Русі, стався вибух у центрі Запоріжжя в Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Потужність вибухової речовини еквівалентна 300-500 г тротилу. В результаті вибуху дев"ять людей постраждали та одна загинула.

Зараз ви читаєте новину «У справі вибуху запорізького храму з"явились нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути