Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 08:13

У справі про викрадення британської дівчинки затриманий Сергій Малінка

Вчора ввечері на португальському курорті Алгарве був затриманий 22-річний Сергій Малінка, знайомий підозрюваного у викраденні 4-річної британки Маделейн Макканн Роберта Марата. Поліція обшукала будинок молодого чоловіка і вилучила його ноутбук, а також жорсткий диск його стаціонарного комп"ютера.

Малінка родом з Росії і проживає в Португалії вже сім років. За словами друзів Роберта Марата і самого Сергія, він робив веб-сайт для підозрюваного. Один із сусідів росіянина розповів, що Малінці належить декілька машин.

Раніше повідомлялося, що португальська поліція допитувала 33-річного британця Марата протягом 19 годин, обшукала розташовану поблизу від місця викрадення віллу, де він проживає разом із матір"ю, і вилучила у них відеозаписи, мобільні телефони і комп"ютер, проте так і не пред"явила звинувачення.

Дружина, дочка і родичі Роберта Марата проживають у Великобританії та співпрацюють зі слідством, сам він вважає, що його хочуть "підставити". Поліція також допитала передбачувану коханку Марата Мікаелу Волзух та її чоловіка, що проживає окремо, як свідків.

Маделейн Макканн була викрадена в Алгарві 3 травня 2007 року. Її батьки, Джері та Кейт, заявили, що не виїдуть з Португалії без своєї доньки, їхнє перебування в країні оплачується створеним для допомоги сім"ї фондом. Цей же фонд покриває пов"язані з пошуками витрати, а всі надлишки будуть направлені на фінансування пошуку інших зниклих дітей у Великобританії та Португалії.

Зі зверненнями у зв"язку з викраденням британської дівчинки вже виступило кілька знаменитих футболістів, зокрема Девід Бекхем, а письменниця Джоан Роулінг зробила велике пожертвування до фонду. Міністр фінансів Великобританії та претендент на пост прем"єра Гордон Браун також запропонував сім"ї Макканн "практичну допомогу" в пошуках 4-річної Маделейн, повідомляє, з посиланням на Sky News, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У справі про викрадення британської дівчинки затриманий Сергій Малінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути