Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2006 13:04

У Сочі відкрився саміт Росія-Євросоюз

У Сочі відкрився саміт Росія-ЄС. Засідання саміту проводиться в павільйоні для переговорів санаторного комплексу "Русь". У ньому беруть участь президент Росії Володимир Путін, федеральний канцлер головуючої в Євросоюзі Австрії Вольфганг Шюссель, голова Комісії ЄС Жозе Мануел Баррозу і верховний комісар ЄС по зовнішній політиці і безпеці Хавьер Солана.

Вранці президент Росії Володимир Путін провів робочий сніданок з учасниками саміту.

Учасники саміту підписали угоду про полегшення візового режиму. Ця угоду передбачає фіксацію вартості візи на рівні 35 євро, збільшення термінів дії віз, надання можливості багатократного перетину кордону. Дія цієї угоди розповсюджуватиметься тільки на студентів, учених, журналістів, адміністративних працівників і деякі інші категорії громадян. Але Росія, за словами спеціального представника президента Росії з розвитку відносин з Євросоюзом Сергія Ястржембського, розраховує на те, що насаміті буде зроблений крок до повної відміни візового режиму з Євросоюзом.

Також планується підписання угоди про реадмісію (повернення нелегальних мігрантів). Будуть проведені переговори про укладення нової базової угоди про співпрацю, яка прийде на зміну Угоді про співпрацю і партнерство, яка закінчується в 2007 році. Крім того, будуть обговорені питання розширення співпраці у сфері енергетики.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Михайло Каминін заявив, що російська сторона підніме також питання про права російськомовних меншин в прибалтійських державах і про транзит Калінінграда.

Що стосується міжнародної політики, передбачається обговорення питань близькосхідного врегулювання, ситуації навколо Ірану, а також ситуації в Афганістані, Іраку, Косово, пише Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «У Сочі відкрився саміт Росія-Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути