Ексклюзиви
субота, 21 лютого 2009 16:22

У Словаччині в туристичний автобус врізався потяг: 11 загиблих (ФОТО)
5

У Словаччині потяг врізався в туристичний автобус. Інцидент стався о 10.06 за київським часом.

Очевидці розповіли співробітникам словацької служби МНС, що аварія сталася з вини водія. Вони стверджують, що він проігнорував сигнал світлофора на залізничному переїзді, що застерігав про швидке прибуття потягу.

На переїзді немає шлагбауму, тому автобус вільно виїхав на рейки, але не встиг проскочити перед поїздом, що їхав зі швидкістю 70 км/год.

Джерела словацьких ЗМІ стверджують, що автобус зміг би проїхати, але заглухнув на рейках. Поїзд, перш ніж зупинитися, пише місцеве агентство SME, ще 30 метрів тягнув залишки автобуса по рейках. В результаті зіткнення загинуло вже 11 чоловік і госпіталізовано 21.

Тіла загиблих і деякі пасажири залишилися замуровані в автобусі, що розбився, і службі порятунку знадобилося декілька годин, щоб витягнути їх. Офіцер поліції розповів, що ніяких звуків з машини більше не чутно і рятувальники вважають, що витягнули всіх живих людей. "Але не виключено, що хтось може знаходитися без свідомості. Зараз ми чекаємо, коли до переїзду під"їде кран, який прибере автобус з рейок", - додав він.

На місці події працюють три рятувальні вертольоти. Перший прибув до переїзду вже через дев"ять хвилин після ДТП. Двох потерпілих з травмами хребта він забрав в лікарню міста Банська-Бистріца. Решти поранених дев"ять машин "швидкої допомоги" відвезли в госпіталь міста Брензо. "Всі загиблі і поранені знаходилися в автобусі. У поїзді було всього декілька пасажирів, і у них немає серйозних травм", - заявила офіційний представник залізничного відомства Словаччини Мартіна Павікова. Поряд з переїздом рятувальники і лікарі розвернули намет, в якому медики надають першу медичну допомогу. На місці інциденту з тими, хто вижив і родичами загиблих також працюють психологи.

Всього в автобусі знаходилися 36 туристів, які їхали з міста Бановце-над-Бебравоу на гірськолижний курорт Поломка в дводенний тур.

У автобусі їхала частина групи: деякі туристи вирішили добиратися до Поломки на особистих машинах і спостерігали аварію з боку.

Рух на залізничному переїзді в обидві сторони зараз повністю закрито. На місце події вже приїхали мініст

р охорони здоров"я, міністр транспорту і міністр внутрішніх справ Словаччини. Туди ж виїхав прем"єр-міністр країни Роберт Фіцо. Увага до інциденту офіційних осіб недивна: це найбільше ДТП в Словаччині за останні декілька років.

Зіткнення автобуса з поїздом порівнюють з подією 2003 року, коли в автобусній аварії поряд з містом Гелніца загинуло 13 паломників. Останнє ж серйозне ДТП сталося в країні в 2007 році.

Автобус, в якому їхав фольклорний ансамбль, впав в яр поряд з містом Гріньова. Всі п"ять музикантів загинули на місці.

За матеріалами Лента.Ру, UA- Reporter.com, Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину «У Словаччині в туристичний автобус врізався потяг: 11 загиблих (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути