Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 12:01

У Сербії сьогодні відбудеться півфінал "Євробачення-2008"

У Сербії сьогодні відбудеться півфінал "Євробачення-2008"
У Сербії сьогодні відбудеться півфінал музичного конкурсу "Євробачення". У ньому візьмуть участь виконавці з 43 держав, поділені на три групи. Півфінальні змагання пройдуть 20 і 22 травня, по десять кращих учасників з них потраплять до фіналу 24 травня, куди без попереднього відбору допущено Сербію, Францію, Німеччину, Велику Британію та Іспанію.

Україна за наслідками жеребкування потрапила у другій півфінал, де також виступатимуть Хорватія, Данія, Болгарія, Португалія, Швейцарія, Македонія, Ісландія, Кіпр, Латвія, Білорусія, Угорщина, Албанія, Швеція, Туреччина, Литва, Грузія, Чехія та Мальта, повідомляє видання "Сейчас".

Першу групу півфіналістів склали Росія, Чорногорія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Ізраїль, Польща, Боснія та Герцеговина, Естонія, Голландія, Румунія, Молдавія, Словенія, Норвегія, Андорра, Вірменія, Бельгія, а також дебютанти конкурсу - Сан-Маріно та Азербайджан.

Україну на Євробаченні-2008 представить Ані Лорак з піснею "Shady Lady" (Легковажна панночка) , музику до якої написав Філіпп Кіркоров. Від Росії виступить Діма Білан з піснею "Believe Me". Грузію представить Діана Гурцкая з композицією "Peace Will Come", Білорусь - Руслан Алехно з піснею "Hasta La Vista". Литву - Жеронімас Міліус (Jeronimas Milius) з композицією "Nomads In The Night". Естонію - Kreisiraadio з піснею "Leto Svet". Латвію - "Pirates Of The Sea" з композицією "Wolves Of The Sea". Азербайджан представлять Elnur Huseynov & Samir Javadzadeh - "Day after day". Вірменію - співачка Сирушо з піснею "Qele Qele".

За умовами конкурсу, переможця визначають телефонним і СМС-голосуванням. Українці можуть голосувати тільки за представників інших країн. Цього року провайдери домовилися, що під час Євробачення з одного номера можна проголосувати не більше 20 разів.

Нагадаємо, в 2007 році відомий український шоу-мен Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки заняв друге місце на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2007". Він заспівав пісню "Дансінг Лаша тумбай". Вищу нагороду отримало виконавиця з Сербії Марія Шерифовіч, яка виконала баладу "Молитва". Третє місце дісталося російському тріо "Серебро" з композицією "Пісня номер один".

Всього в європейському музичному конкурсі брали участь представники 42 країн, 24 з них вишли до фіналу.

Вперше конкурс "Євробачення" було проведено в 1956 році, в ньому взяли участь представники 7 держав. Україна вперше виступила на музичному конкурсі в 2003 році, тоді країну представляв Олександр Пономарьов. На 49-му конкурсі в 2004 році перемогла представниця України Руслана з піснею "Дикі танці", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Сербії сьогодні відбудеться півфінал "Євробачення-2008"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути