Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 16:18

Ані Лорак стала фавориткою Євробачення

Ані Лорак стала фавориткою Євробачення
Співачка Ані Лорак з піснею Shady Lady, яка представляє Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення, ввійшла в число фаворитів конкурсу згідно з прогнозами міжнародних журналістів.

У трьохрівневому прес-центрі, який розташований біля Белградської арени в одному з найбільших універсальних залів Белграда Сава-центрі, журналістам пропонується вибрати своїх переможців кожного з півфіналів.

За цими прогнозами, Україна проходить у фінал, набираючи 239 балів. Крім нашої країни в список фаворитів попадають також: Греція (289 балів), Росія (281 бал), Швеція (241 бал), Ізраїль (233 бала) і Туреччина (220 балів).

Підрахунок балів працівниками прес-центру ведеться за схемою самого конкурсу, однак представники ЗМІ мають право голосувати за виконавця зі своєї країни. Очікується, що за шоу з прес-центру будуть стежити близько двох з половиною тисяч журналістів, з яких тільки 200 представляють Сербію.

Крім численних моніторів, їх забезпечили безкоштовною бездротовою інтернет-мережею Wi-Fi, 300 стаціонарних комп"ютерів, десятками робочих зон і зонами відпочинку із сотнями крісел-пуфів, численними холодильниками з безкоштовною мінеральною водою, буфет і ресторан з досить помірними цінами. Гігантський зал для прес-конференцій, у якому за увесь час підготовки і проведення шоу відбудеться 92 заходи, розрахований майже на тисячу представників ЗМІ.

Кожний журналіст має можливість створити особисту поштову скриньку, через яку він буде отримувати пам"ятки, прес-релізи, музичні диски та іншу корисну інформацію від організаторів або учасників шоу. Кілька разів на день проводяться автобусні екскурсії по Белграду. Допомогти працівникам мас-медіа завжди готові сотні волонтерів.

Сербські ЗМІ звертають увагу на те, що в зв"язку з конкурсом ціни в готелях піднялися на 100%, а в Белградському аеропорті Нікола Тесла таксисти буквально влаштовують бійки за клієнтів і загинають астрономічні ціни за проїзд до міста. У звичайний час ціна переїзду від аеропорту складає близько 20-25 євро, а інколи ще дешевше, але в зв"язку з Євробаченням ціна на послуги таксі різко підскочила. Через це белградський аеропорт відкрив гарячу телефонну лінію для пасажирів, де вони можуть поскаржитися на поведінку водіїв.

За повідомленням офіційного сайту конкурсу, усі квитки на змагання були розпродані з рекордною швидкістю ще два місяці тому. Але купити квитки на генеральні репетиції за помірною ціною ще можна - замовлення робиться через сайт або по телефону.

За сформованими правилами, акредитація пишучих журналістів дозволяє їм бути на Белградській арені тільки під час репетицій, тому представники ЗМІ, якщо вони не купили квитки як звичайні глядачі, будуть спостерігати за ходом змагань по одному зі 100 екранів прес-центру.

Нагадаємо, що фінал Євробачення-2008 пройде 24 травня. У ньому гарантовано виступлять Великобританія, Німеччина, Франція, Іспанія і Сербія. За результатами жеребкування, український учасник виступить 22 травня в другому півфіналі під номером 4.

Нагадаємо, що Україну на Євробаченні-2008 представить Ані Лорак з піснею Shady Lady (Вітряна панянка), музику до якої написав Філіп Кіркоров. Від Росії виступить Діма Білан с піснею Believe Me. Грузію представить Діана Гурцкая з композицією Peace Will Come, Білорусь - Руслан Алехно з піснею Hasta La Vista. Литву - Жеронімас Міліус (Jeronimas Milius) з композицією Nomads In The Night. Естонію - Kreisiraadio з піснею Leto Svet. Латвію - Pirates Of The Sea з композицією Wolves Of The Sea. Азербайджан представлять Elnur Huseynov & Samir Javadzadeh - Day after day. Вірменію - співачка Сірушо з піснею Qele Qele, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак стала фавориткою Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути