Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2012 13:46

У Росії з'явився нічний "патруль православних святинь"

У Росії з'явився нічний "патруль православних святинь"
Фото: tbn-tv.ru

21 серпня в Москві були сформовані сім "православних мобільних груп", які будуть патрулювати райони міста, в основному, у темний час доби, пише Російська служба ВВС.

Як розповів лідер руху "Свята Русь" Іван Отраковський, дружини формуються з добровольців і покликані боротися з "агресивними діями проти священиків" і "блюзнірськими діями проти святинь".

Різко проти ідеї створення "православних дружин" висловився уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін.

"Це жахлива пропозиція. Закликаю всіх, у тому числі гаранта Конституції, розібратися у цьому питанні. Я дуже серйозно стурбований такого роду пропозицією у нашій країні ", - заявив Лукін.

Голова Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва виступила в середу з пропозицією створити "атеїстичні дружини" - у відповідь на ініціативу руху "Свята Русь".

Перший заступник голови Центрального духовного управління мусульман, муфтій Москви Альбір Крганов, заявив, що ідея створення "народних дружин" хороша, якщо вони будуть створені за принципом єдності релігій і народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pussy Riot засудили акцію FEMEN, які спиляли хрест в Києві

"Моя громадянська позиція як мусульманина і члена Громадської палати така: Росія - багатонаціональна і багатоконфесійна держава, і створювати за релігійною або національною ознакою дружини мені здається якимось нонсенсом. Якщо за таким принципом будуть створювати "свою піхоту" в Башкирії, Татарстані, Чувашії, Бурятії, на Кавказі - виходить щось незрозуміле ", - вважає Крганов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігурантів справи "ведмежого десанту" терміново звільнили з-під варти

Активісти руху "Свята Русь" збираються виходити на охорону православних храмів у нічний час доби. Якщо православні дружинники побачать, що хтось, наприклад, розписує стіни храму графіті або знущається над священиком, то вони повинні відразу ж "вжити заходів із затримання порушника і викликати поліцію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дівчат з Pussy Riot треба було відшмагати і прогнати з церкви" - Охлобистін

Якщо ж викритий у плюндруванні спробує втекти, то дружинники повинні "утримати його під руки, не застосовуючи насильства". Лідер "Святої Русі" Іван Отраковський запевняє, що в таких ситуаціях вдасться уникнути бійок і конфліктів, оскільки "православна людина дуже спокійна і витримана".

Зараз ви читаєте новину «У Росії з'явився нічний "патруль православних святинь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути