Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 13:52

У Росії прорвало ділянку газогону "Уренгой - Ужгород"

На російській ділянці газогону "Уренгой - Ужгород" в Пермському краю в ніч на 8 квітня стався прорив із займанням. Пожежа була локалізована, постраждала одна з шести ниток магістрального газогону. Наразі аварійна ділянка завдовжки 27 км перекрита, але газопостачання йде в колишньому об"ємі резервними гілками, повідомляє "Ведомости".

На місці аварії йдуть відновлювані роботи. Одночасно фахівці встановлюють причини витоку газу. Як повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на краєве управління МНС, прорив стався через дефект металу: свищ, що утворився в трубі газогону.

ЧП трапилося о 04:10 за московським часом (03:10 за київським) в 30 км від Горнозаводська в Чусовському районі. Об 11:00 мск газ, що вийшов на поверхню, повністю вигорів. Жертв і постраждалих немає, загрози навколишньому середовищу також. В той же час на місці спалаху утворився котлован діаметром 7 м, який заповнився ґрунтовою водою. Її відкачують.

Газогін "Уренгой - Помари - Ужгород" - транзитний газогін до Європи, йде через Росію та Україну. Збудований у 1983 році, загальна довжина - 4 451 км, проектна потужність - 32 млрд куб м газу на рік.

Це вже третя аварія на газогоні за останній рік. Правда, дві попередні сталися на території України. 6 грудня вибух газу трапився у Вінницькій області, а в травні минулого року через просідання ґрунту і розгерметизацію однієї з компресорних станцій вибухнула ділянка труби в Київській області, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Росії прорвало ділянку газогону "Уренгой - Ужгород"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути