неділя, 28 січня 2018 00:24

У Росії порушили справи проти геїв за одностатевий шлюб

У Росії порушили справи проти геїв за одностатевий шлюб
Громадяни Росії Павло Стоцько і Євген Войцеховський одружились у Данії. Фото: Дождь

Поліція Москви порушила адміністративні справи про псування паспортів проти двох чоловіків, які уклали одностатевий шлюб в Данії.

25 січня Павло Стоцько і Євген Войцеховський подали нотаріально завірений переклад документів про реєстрацію шлюбу в Копенгагені в багатофункціональний центр послуг (МФЦ) в Москві, де їм проставили штампи в паспорті.

Після сюжету телеканалу "Дождь" про одностатевий шлюб вибухнув скандал, і в п'ятницю російське МВС анулювало паспорта чоловіків, пообіцявши також звільнити співробітницю МФЦ і її керівника. Про це повідомляє BBC.

У суботу чоловіки повідомили, що до них в квартиру наполегливо намагалися увійти невідомі в цивільному - довго стукали в двері, а потім відключили електрику і інтернет.

Стаття 19.16 (навмисне псування документа, що посвідчує особу) Кодексу про адміністративні правопорушення РФ передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 рублів. У МВС повідомили, що паспорти підлягають вилученню для долучення до матеріалів справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє чоловіків одружаться заради спадку

Юрист з міжнародного права Антон Аранібар пояснив, що шлюб, укладений в країні, яка разом з Росією підписала міжнародні конвенції або договори, згідно із законом є дійсним на російській території.

Російські ЗМІ одружили Земфіру і Ренату Литвинову. Кажуть, що пара одружилася в Швеції, де ще з 2009 року дозволені одностатеві шлюби. Журналісти дізналися, що після одруження жінки вирушили у весільну подорож.

Зараз ви читаєте новину «У Росії порушили справи проти геїв за одностатевий шлюб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути