четвер, 24 вересня 2009 09:47

У Росії незадоволені зйомками фільму про шпигунів КДБ у Франції

У Росії незадоволені зйомками фільму про шпигунів КДБ у Франції

Відомий російський актор Сергій Маковецький погодився зіграти головну роль у французькому фільмі "Прощавай" (L"Affaire Farewell) , однак відмовився від участі після того, як йому зателефонував посол Росії у Франції.

Актору Маковецькому пояснили, що "росіяни не зрозуміють, чому ви зіграли цього покидька".

Фільм розповідає історію про те, як подвійний агент у КДБ допоміг прискорити кінець Радянського Союзу, розкривши секрети радянської розвідки, передає "The Telegraph".

Фабула фільму ґрунтується на історії про те, як дані про 400 радянських таємних агентів "просочилися" завдяки полковнику Володимиру Вєтрову, який повідомив французам про сотні агентів, які шпигували у Франції у 1981-1982 роках.

Як повідомляється, президент Франції Франсуа Міттеран негайно поділився відомостями із американцями, хоча в його уряді були міністри-комуністи.

Полковник Вєтров, з таємним іменем "Прощавай", повідомив, як і де радянські шпигуни отримують інформацію про передові винаходи.

У фільмі з"являється сербський режисер Емір Кустуріца, після чого йому докоряють, що він бере участь у пропагандистському антиросійському фільмі. 

Фільм знімали в Україні, як зазначається у статті, бо "росіяни не хочуть, щоб він був зроблений", і під час зйомок, за словами режисера, за ними стежили.

"Хоч Радянський Союз розпався, російська влада, зокрема прем"єр Володимир Путін, рада була би, щоб фільм не було знято", - каже режисер Крістіан Карріон.

Gazeta.ua за матеріалом The Telegraph

Зараз ви читаєте новину «У Росії незадоволені зйомками фільму про шпигунів КДБ у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути