четвер, 13 грудня 2007 17:38

У Росії кожна п"ята іграшка небезпечна для здоров"я

Кожна п"ята дитяча іграшка, що продається в Росії, була забракована фахівцями Росспоживнадзора під час перевірок. У цих машинках і ляльках виявився перевищеним індекс токсичності, деякі містили формальдегід і фенол.

Такі дані були приведені в четвер на зустрічі глави Росспоживнадзора Геннадія Оніщенко з керівництвом Національної асоціації іграшкарів. Як відзначали експерти, більшість іграшок, що не відповідають санітарним нормам, переважно зарубіжного виробництва. Вони виявлені у дрібнооптових продавців, що реалізовують свою продукцію на ринках.

В цілому, основна кількість іграшок, що продаються в Росії, поступає з Китаю, Польщі, Білорусії. Лише частина виготовляється в країні. У Росії налічується не більше 200 підприємств-виробників іграшок. Реалізація цієї продукції проводиться через торгову мережу - спеціалізовані магазини, торгові відділи. Всього їх в країні 14 тисяч, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «У Росії кожна п"ята іграшка небезпечна для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути