четвер, 05 червня 2008 14:34

У Росії 140 тисяч дітей ВІЛ-інфіковані та 60 тисяч - визнано алкоголіками

У Росії з 29 млн дітей більше 700 тисяч - сироти і діти, які залишилися без піклування батьків, близько 140 тисяч - ВІЛ-інфіковані, а 60 тисяч - визнані алкоголіками. Крім того, загрозливих розмірів набуло розповсюдження дитячої порнографії, проституції, наркоманії та злочинності.

Про це заявила заступник голови Держдуми РФ Надія Герасимова під час парламентських слухань на тему "Про концепцію державної політики у сфері духовно-етичного виховання і захисту моральності дітей в Росії: правовий аспект", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Як повідомляє Управління зі зв"язків з громадськістю і взаємодії зі ЗМІ Держдуми РФ, також викликає тривогу зростання числа екстремістських об"єднань неповнолітніх. У числі причин Герасимова назвала відсутність чітких позитивних життєвих орієнтирів для молодого покоління, спад культурно-виховної роботи з дітьми і молоддю, відсутність цілеспрямованої комплексної молодіжної сімейної державної політики - політики на користь дітей.

Так, на думку депутата Станіслава Говорухіна, для "покращення вдач" необхідно розвивати культуру, мистецтво. "Дитину виховує сім"я, вулиця і мистецтво, телебачення. Дітям потрібна повноцінна духовна їжа, - сказав він. - А у нас навіть немає дитячої літератури, дитячого кінематографа". При цьому депутат висловився за введення етичних обмежень, які, за його словами, "суть свободи творчості".

Однак, ні в одній іншій європейській країні ВІЛ не розповсюджується стрімкіше і масовіше, ніж в Україні. За найбільш песимістичними прогнозами, в 2014 року носіями ВІЛ в Україні стануть щонайменше 800 тисяч людей. Одночасно з цим тривалість життя скоротиться на 5 років, 42 тисяч дітей залишаться круглими сиротами, а 170 тисяч хлопчиків і дівчаток матимуть тільки одного з батьків.

А що стосується алкоголю, то кожен росіянин, від немовляти до найстаршого, в середньому вживає 17 літрів чистого спирту на рік - це світовий рекорд, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Росії 140 тисяч дітей ВІЛ-інфіковані та 60 тисяч - визнано алкоголіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути