середа, 24 серпня 2011 18:36

Спецтема: 20 років незалежності!

У Рівному виклали монетами 20-метровий тризуб
13

Фото: Фото: Олена Власова

Новий рекорд України встановили сьогодні у Рівному. З 9-ої ранку на Театральній площі в центрі міста збирають кошти на лікування 2-річного Микити Хитрого з райцентру Радивилів. Перехожі викладають копійками величезний герб, які потім віддадуть батькам хлопчика.

"Це водночас рекорд і благодійництво. Зробимо найбільший тризуб країни – розміром 20 на 12 метрів", - розповідає один з авторів проекту Дмитро Тарасюк, голова обласної організації Національної спілки журналістів України.

"Ми учора 5 годин намічали фарбою лінії, по яких треба викладати монетки. Хоча востаннє вчилися малювати ще у школі, герб все одно вийшов рівний. Шкода, що нам не дозволили стати на майдані Незалежності. Але там зараз відбувається встановлення іншого рекорду – "вишитого", - зазначив Тарасюк.

Організатори навмисне обрали дитину з малозабезпеченої родини. Нещодавно Микиті зробили складну операцію з передки печінки у Брюссельській клініці "Сеінт-Люк" і тепер хлопчик потребує грошей на відновну терапію.

З самого ранку до площі сходяться люди у вишиванках. Дехто приніс з собою монетки із скарбничок, інші обмінюють паперові гривні на металеві у палатці біля обласного драмтеатру – у касира Національного банку.

"Почув про акцію від друзів, а ті – вичитали в газеті", - каже 16-річний В'ячеслав Бондар. – "Вигребли з кишень усі копійки, що мали з собою. Потім підемо наміняємо ще. На дитину дати не шкода".

На майдані з'являється група людей у погонах – міліціонери та рятувальники. Кожен викладає монетки рядами, строго по малюнку. Начальник обласної міліції Василь Лазутко також іде до намету банка і міняє гроші. За ним вишикувалася черга з перехожих.

За годину тризуб обклали монетами уже двічі. Школярки із скарбничками починають третій рядок.

"Акцію поки не згортаємо, бо люди все йдуть і йдуть. Усі зібрані гроші порахуємо вже завтра. Нацбанк узяв з собою наміняти 7 тисяч гривень копійками і ті вже закінчуються", - кажуть організатори.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному виклали монетами 20-метровий тризуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути