Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 13:07

Спецтема: 20 років незалежності!

У Рівному надрукували перші місцеві марки з Петлюрою та командиром УПА-Північ

Рівненський осередок Всеукраїнської громадської організації "Меморіал" і міська громадська організація "Товариство колекціонерів "Антикваріат давнього міста" видали блок із чотирьох марок, присвячених 20-річниці Незалежності України. На них зображено пам'ятники на честь борців за волю українського народу, які встановленні в Рівному.

Ідея такого випуску належить науковцю Володимиру Борщевичу та краєзнавцеві Михайлові Балановичу.

"Це – перші рівненські марки. Видання має просвітницьке значення. У такий спосіб, у переддень Незалежності, ми вирішили нагадати суспільству про внесок у боротьбу за волю українського народу та соборність України мільйонів наших співвітчизників. Разом з тим, марки популяризують пам'ятки обласного центру й уже стали філателістичним раритетом", - розповідає Володимир Борщевич, голова обласного осередку "Меморіалу", кандидат історичних наук.

На марках, зокрема, зображені пам'ятники Тарасові Шевченку, який був відкритий в Рівному на майдані Незалежності в 1999 році та головному отаману Армії УНР, державному та політичному діячеві Симонові Петлюрі. Його встановили на однойменній вулиці в 2001 році. На інших двох марках – пам'ятники загиблим за волю України, споруджений у 1994 році на площі Магдебурзького права навпроти Рівненського міськвиконкому та на честь полковника УПА, командира УПА-Північ Клима Савура (Дмитра Клячківського), зведений у 2002 році на центральній вулиці міста - Соборній.

"Наклад лише 200 примірників. Блоки пронумеровано. Номінальна вартість марок – 12 гривень. На купонах блоку вміщено інформацію про авторів пам'ятників, час їх встановлення", - додає Володимир Борщевич.

Видання вже викликало справжній ажіотаж серед філателістів. Місцеві колекціонери викупили більшу частину накладу й перепродають у двічі дорожче.

Нагадаємо, нещодавно понад три сотні поштових марок і конвертів із зображенням Тараса Шевченка уперше виставили у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Експонати надала обласна організація Асоціації філателістів України.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному надрукували перші місцеві марки з Петлюрою та командиром УПА-Північ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути