пʼятниця, 04 березня 2011 17:14

На Тернопільщині виставили понад 300 марок з Шевченком
11

Понад три сотні поштових марок і конвертів із зображенням Тараса Шевченка уперше виставили у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Експонати надала обласна організація Асоціації філателістів України.

Як розповів Gazeta.ua директор музею Степан Костюк, виставку присвятили святкуванню шевченківських днів.

"Цього року ми відзначаємо ще й круглу дату – 165 років тому Шевченко відвідав Тернопільщину. Він був у Вишнівці, Почаєві і Кременці".

Організатори намагалися зацікавити відвідувачів новим підходом до висвітлення шевченківської теми.

"Ці листи, конверти з марками були адресовані різним людям. Але всі вони присвячені Шевченку. З одного боку, наче наївно виглядає. Але та ж історія, де така марка була знайдена, де погашена – це своєрідний життєпис Кобзаря через поштову продукцію".

На виставці є марки із початку ХХ століття і навіть з кінця ХІХ-го. А на конвертах зображені пам'ятники Шевченку у різних містах України. Є поштівки із Канади, Парагваю, США, Аргентини, Чехословаччини.

"Мені дуже подобається листівка із зображенням міст, через які перевозили тіло Шевченка для перепоховання з Москви до Канева. А ще цікаво порівняти монументи Кобзарю у різних куточках України", - поділилася враженнями працівниця музею Соломія Свитюк.

Найбільше відвідувачів тут очікують на вихідні.

"У нас є чим зацікавити молодь. Маємо і прижиттєві видання Шевченка, і переклад Заповіту 155-ма мовами світу, і Кобзар, що переховували у себе в камерах в'язні Гулагу. Це окрема виставка, пов'язана із Шевченком. У наших фондах є понад тисячу експонатів на цю тему", - зауважив Степан Костюк.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині виставили понад 300 марок з Шевченком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі