вівторок, 05 квітня 2011 14:41

У Рівному інвестори побудували нову автостанцію за 10 мільйонів
11

Фото: Фото Олена Власова/Gazeta.ua

Сьогодні на вулиці Гагаріна, 16 у Рівному відкрили нову автостанцію "Чайка". За добу з неї відправлятиметься 120 рейсів до райцентрів Костопіль, Сарни, Березне та села Тучин Гощанського району. Згодом сюди планують перевести ще й маршрути північного напряму – на Зарічне, Володимирець та Дубровицю.

Біля автостанції стоїть однойменний торгово-розважальний центр. Його власники – столичні інвестори - вклали у будівництво вокзалу 10 млн. гривень.

"Це сучасна автостанція першого класу. Розраховуємо, що вона окупиться за 2-3 роки. Тут є диспетчерська, зал очікування, каси, кафе, камера схову, кімната матері і дитини, навіть кімната відпочинку з душовою для водіїв дальніх рейсів", - каже Лариса Абрамович, голова правління київської холдінгової компанії "Менеджен текнолоджі девелопмент". – "Можливо, побільшає клієнтів у торговому центрі. Приїде людина з райцентру, зайде в супермаркет і щось купить з їжі, техніки або одягу. Або візьме свою родину, щоб провести тут час на вихідних. Цього року почнемо будувати поруч другу чергу автостанції на 19 тисяч кв. м. У ній будуть кінозал, фонтан, боулінг, каток."

На відкриття центру запросили міського голову Володимира Хомка. Мер поволі оглядає зал очікування та вбиральню.

"Я давно хотів розвантажити центр міста, бо через маршрутки в районі головного автовокзалу постійно робилися затори. Приємно, що місто на цей проект не витратило ані копійки", - додає голова.

Об 11-тій на платформі пасажири уже очікують на перший рейс "|Рівне-Костопіль". Дехто заплутався із розкладом.

"Ледве встигла", - переводить дух костопільчанка Марія Созонюк. – "Моя маршрутка раніше відправлялася з платформ біля залізничного вокзалу, а тут довелося їхати на інший кінець Рівного. Ще й квитка треба купувати в касі, а раніше просто віддавала гроші водію"

Будівництво "Чайки" закінчили ще у грудні торік. 28 січня вона пройшла атестацію державної комісії Автотранспортної служби, а працювати почала лише 5 квітня.

"Довелося оформляти великий обсяг документів. Тому так і затягнули з відкриттям", - додає Лариса Абрамович.

Станція відкрита з 4.45 ранку до 22.30 вечора.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному інвестори побудували нову автостанцію за 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути