субота, 05 липня 2008 11:52

У Римі відкриється виставка присвячена Юлію Цезарю

24 жовтня 2008 року в римському музеї Кьостро дель Браманте відкриється виставка, присвячена життю і діяльності Юлія Цезаря, - "Giulio Cesare torna а Roma" ("Юлій Цезарь повертається до Риму").

Це буде перший музейний проект цілком і повністю присвячений історичному діячеві: його військовій і письменницькій кар"єрі, його сходженню до вершини влади і загибелі.

На виставці будуть показані тільки достовірні скульптурні бюсти Цезаря, зокрема з музеїв Ватикану і Берліна, і його сучасників - Помпея і Красса, Марка Антонія і Клеопатри, Цицерона.

Глядачі побачать ювелірні прикраси, мозаїки, папірус, картини, зокрема з вілли Кальпурнія Пізона, тестя Цезаря, в Геркуланумі.

Крім того, організатори виставки покажуть, як зображали Цезаря художники Нового часу: Рубенс, Гверчино, Пьєтро да Кортона, Гвідо Рені. Агентство повідомляє також, що в Римі будуть показані великі полотна Тьєполо, що нині знаходяться в російських музеях.

Третій розділ виставки буде присвячений образу Цезаря в кіно: від ранніх німих фільмів до блокбастера 1963 року "Клеопатра", який знімався в Римі на студії "Чинечитта".

До речі, у травні французькі водолази відшукали на дні річки Рони в Провансі найстаріший зі всіх відомих науці бюстів Юлія Цезаря. Лисіючу голову правителя автор зобразив з дуже реалістичними зморшками на обличчі. Експерти кажуть, що це типовий для республіканської ери витвір, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Римі відкриється виставка присвячена Юлію Цезарю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути