середа, 09 червня 2021 14:10

У рейтинг кращих університетів світу вперше потрапили вісім українських ВНЗ

У рейтинг кращих університетів світу вперше потрапили вісім українських ВНЗ
Найкращим університетом назвали Массачусетський технологічний інститут. Фото: pixabay.com

До рейтингу найкращих університетів світу 2022 року увійшли вісім українських вищих навчальних закладів. Це найбільша кількість за всю історію рейтингу.

Шість ВНЗ зберегли свої позиції, свідчать дані глобального рейтингу університетів QS World University Rankings. Це Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут, Національний технічний університет України Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, Сумський державний університет, Національний університет Львівська політехніка та Національний університет Києво-Могилянська академія.

Уперше до рейтингу потрапив Львівський національний університет ім. Івана Франка (1001−1200 місце), а Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна погіршив свої попередні позиції та вийшов з перших 500, посівши місце в діапазоні 510−520.

Найкращим університетом уже 10 років поспіль вважається Массачусетський технологічний інститут у США. На другому місці цьогоріч опинився Оксфордський університет у Великій Британії, а третю сходинку розділяють американський університет Стенфорду та британський Кембридж. Гарвардський університет вийшов з трійки лідерів та займає п'яту позицію у світовому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відновили найстаріший університет

Національний університет ім. Тараса Шевченка та Національний університет КПІ ім. Ігоря Сікорського очолили десятку кращих українських університетів за рівнем присутності в мережі. У світовому рейтингу ВНЗ посіли 1162-ге та 1597-ме місця.

Зараз ви читаєте новину «У рейтинг кращих університетів світу вперше потрапили вісім українських ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути