вівторок, 18 травня 2010 14:58

У "Загубленому світі" Індонезії знайшли найменшого в світі кенгуру (ФОТО)

Наукова експедиція, яка працює серед первозданної природи "Загубленого світу" в Індонезії, нещодавно приголомшила наукове співтовариство, відкривши декілька нових, невідомих раніше видів живих істот.

Безліч нових видів, які включають в себе кілька нових ссавців, рептилій, амфібій, не менше 12 комах, і дивовижних птахів, знайшли і описали міжнародні і індонезійські науковці, які працювали у віддалених горах Фоджа на острові Нова Гвінея.

Біологи у цій експедиції змушені були терпіти тропічні зливи і раптові повені, які загрожували життю людей. Їх зусилля не були марними - вчені відкрили серед інших схожого на горгулью гекона з кривими пальцями і жовтими очима, імператорського трикольорового голуба Ducula, гігантського шерстистого щура, чорно-білого метелика, новий вид деревних мишей з роду Pogonomys і летючих мишей, які харчуються нектаром (Syconycteris).

Найбільше біологів вразили два види: крихітний валлабі, найменший представник кенгуру на планеті, і деревна жаба з довгим виступом на носі.

"Сидимо ми якось, обідаємо. Олівер дивиться вниз і бачить, що на мішку з рисом сидить маленька жаба. Йому вдалося відразу її спіймати", - згадує орнітолог Кріс Міленскі.

Вчені охрестили земноводне Піноккіо (рід Litoria): коли жаба зацікавлена в спарюванні і кличе самок, її ніс дивиться догори. У звичайні дні, коли тварина пасивна, він опущений і нагадує хоботок.

Вчені нагадали, що зараз по всій земній кулі з шаленою швидкістю вимирають живі істоти, і відкриття цих абсолютно неймовірних форм життя є дуже необхідною позитивною новиною.

Gazeta.ua за матеріалами The Guardian, Infox

Зараз ви читаєте новину «У "Загубленому світі" Індонезії знайшли найменшого в світі кенгуру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути