Ексклюзиви
пʼятниця, 19 травня 2023 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах назвали головні цілі російських обстрілів

У Повітряних силах назвали головні цілі російських обстрілів
У Повітряних силах сказали, чи змінилась тактика російських обстрілів. Фото: pixabay.com

Основними цілями Російської Федерації в Україні залишаються військові, інфраструктурі об'єкти, а також оборонні підприємства та військова техніка.

Росія не змінювала свою тактику ракетних обстрілів, повідомив 19 травня речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна".

"Хибно говорити, що ворог змінив тактику ракетних атак. Можна казати про зміну вектору атак, інтенсивності, характеру цілей", ‒ зазначив він.

Водночас тактика у росіян зараз залишається незмінною. Це комбінація різних засобів ураження, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ активніше обстрілює Україну вночі – Гуменюк назвала причину

"Зараз у них є визначені цілі. У кожної свій пріоритет. Це наші військові об'єкти, об'єкти критичної інфраструктури, важливі стратегічні об'єкти, оборонні підприємства, склади, скупчення військ і особливо, західна техніка і боєприпаси", ‒ додав Ігнат.

У Києві та низці областей вночі проти 19 травня оголошували повітряну тривогу. Повідомляли про звуки вибухів у Києві та області, Кривому Розі, на Львівщині та в інших регіонах. У Києві підтвердили роботу ППО.

У Генштабі ЗСУ заявили, що у ніч на 19 травня Росія вчергове завдала масованого ракетно-авіаційного удару по Україні.

Російські загарбники у ніч на 19 травня атакували Україну з північного та південно-східного напрямків ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами "Калібр", які випустили з кораблів у Чорному морі. Загалом зафіксовано пуски 22 дронів та шести "Калібрів". Протягом цієї нічної атаки силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань "Центр", "Захід" та "Південь" Повітряних сил ЗС України знищено три крилаті ракети та 16 ударних дронів.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах назвали головні цілі російських обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути