пʼятниця, 23 вересня 2011 20:57

У Полтаві на асфальті виклали картини з квітів
16

Фото: Фото: Сергій Дзех

23 вересня у Полтаві - день міста. З самого ранку люди йшли до меморіалу солдатської слави, клали квіти. Поруч з пам'ятником – парк. Там стоїть кілька солдатських наметів, усередині полтавців пригощали пшеничною та гречаною кашами.

"Давай сьогодні по 100 грамів бахнемо. Все таки день міста, отлічний повод, - хлопець років вісімнадцяти голосно розмовляє по мобільному. Він обперся об казан з кашею, який стоїть на вулиці. - Бо я з цим навчанням, коли вже розслаблявся. А тут сам Бог велів".

Навпроти наметів - не велика пересувна сцена. Там виступають дитячі колективи. Їх слухають кілька десятків людей. Дві молоді дівчини розмахують руками. Серед натовпу жодного ветерана.

"У мене батько воював. Любив, коли таке свято в парку погуляти. Казав, тільки на таких заходах про ветеранів і згадують. Помер торік, - розповідає 54-річний полтавець Олексій Шпак. Тримає у руках пластикову тарілку з пшеничною кашею. - Оце перший рік святкую 23 число без нього. Та й взагалі мало ветеранів лишилося, роки беруть своє".

Двоє дядьків розстелили на землі велике картате покривало. З пластикових стаканів п'ють горілку. За кілька метрів від них троє двірників руками збирають розкидані пляшки і обгортки.

"За собою лише приберіть. А то кожен узяв собі моду посидіти і кинуть сміття на землю. А нам оце нічого робить - ходить за всіма прибирати.", - літній двірник говорить до чоловіків. Ті хитають головами на знак згоди.

Найбільше людей у центральній частині міста. Тут проходить виставка народних майстрів. Ті торгують керамікою, картинами, вишивками. По вул. Жовтневій на асфальті розкладені картини з квітів. Одна з них викладена пелюстками троянд, посередині – два білих лебедя з хризантем.

"Викладала цей малюнок півтори години. Квітки привезла з Великої Багачки, - розповідає авторка малюнку, не називається. - Хочу, щоб тут не по одинці фотографувалась молодь, а парами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знак "Полтава" перенесли на два кілометри

Біля центрального універмагу худорлява жінка років 50-ти торгує керамічними талісманами. Їх уважно роздивляється молодий хлопець.

"Візьми собі такий амулет. Я бачу ти срібло носиш, та у ньому тільки одне біологічне поле, - звертається жінка до потенційного покупця. - А у кераміці 72-а біологічних поля. Це ж подумай у скільки раз вона краще на здоров'я буде впливати".

"Ну не знаю, я не дуже у це вірю", - відказує чоловік.

Біля міського РАЦСу жодної весільної церемонії, двері у приміщення зачинені.

"Тут зранку молодята з'їжджалися. А хто ж по обіді буде розписуватися", - пояснює прибиральниця.

Біля обласного театру ім. Гоголя молода дівчина співає пісню "Як у нас на Україні". Повз проходять кілька студенток.

"Такі пісні тільки для пенсіонерів. У мене вже голова від них болить. Краще десь у кафе посидіти", - каже висока білявка.

О 19.00 у місті почнеться концерт на співочому полі ім. Марусі Чурай. Після нього буде святковий феєрверк.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві на асфальті виклали картини з квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути