середа, 21 листопада 2012 16:54

У Польщі підтвердили чергову підміну тіл жертв Смоленської катастрофи

У Польщі підтвердили чергову підміну тіл жертв Смоленської катастрофи
Фото: ua.golos.ua

У Польщі підтверджено чергову, вже третю, підміну тіл жертв Смоленської катастрофи. У Варшаві стверджують, що помилки припустилася російська сторона, яка хибно позначила тіла, правильно опізнані родичами жертв катастрофи.

Про це поінформувала у середу Головна військова прокуратура (NPW) Польщі.

"Ексгумовані тиждень тому тіла двох жертв Смоленської катастрофи було поховано у невідповідних могилах", - повідомила прокуратура.

За інформацією представника NPW Збігнєва Жепи, "сумніви з'явилися з огляду на хибне позначення тіл, здійснене російською стороною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Варшавою знайшли повішеним головного свідка Смоленської трагедії

За неофіційною інформацією польських ЗМІ, у цьому випадку йдеться про тіла двох священиків - капелана сімей жертв Катині Здзіслава Круля та ректора Варшавського університету імені кардинала Вишинського Ришарда Румянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща поки не має доказів тиску на екіпаж Ту-154

Нагадаємо, у середині вересня військова прокуратура Польщі здійснила ексгумацію тіл двох жертв Смоленської катастрофи. Згодом, у другій половині жовтня, було проведено ексгумацію ще двох тіл. В обох випадках військова прокуратура підтвердила випадкову підміну тіл жертв трагедії. У першому випадку встановлено підміну тіл легендарної діячки "Солідарності" Анни Валентинович і заступниці голови фундації "Голгофа Сходу" Терези Валевської-Пшиялковської. У другому випадку підмінено тіло екс-президента Польщі у вигнанні Ришарда Качоровського з іншою жертвою катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослав Качиньський вважає, що в загибелі брата винен Туск

У 2011 та на початку 2012 року військова прокуратура Польщі здійснила ексгумацію трьох інших жертв катастрофи. У цих випадках виключено ймовірність підміни тіл.

Як повідомлялося, вранці 10 квітня 2010 року в результаті падіння польського урядового Ту-154М поблизу Смоленська загинуло 96 осіб: президент Польщі Лєх Качинський, а також представники політичної, військової, громадської та релігійної еліти країни.

 

Зараз ви читаєте новину «У Польщі підтвердили чергову підміну тіл жертв Смоленської катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути