середа, 14 травня 2008 12:38

У Пекіні від ентеровірусу померла перша дитина

У Пекіні більше 3,6 тисяч дітей заразилися смертельно небезпечним шлунковим вірусом. Від хвороби, що викликається цією інфекцією, в столиці по дорозі до госпіталю померла одна дитина.

Всього в Китаї від вірусу загинуло 40 людей. За останніми даними, хвороба уразила вже 27,5 тисяч дітей. Більшості пацієнтів немає і двох років.

Перший випадок захворювання був зареєстрований 20 квітня в китайській провінції Аньхой на сході країни. Потім хвороба стрімко розповсюдилася практично на всі регіони КНР.

Мінохоронздоров"я КНР заявило, що розповсюдження інфекції під контролем і кількість захворювань починає знижуватися. Разом з тим, раніше медики стверджували, що пік епідемії припаде на червень-липень, оскільки саме цього сезону створюються найбільш сприятливі умови для розповсюдження вірусу. Китай обіцяв проінформувати Росію, якщо виникне небезпека проникнення інфекції на територію РФ.

Довідка

Ентеровіруси можуть викликати у людини цілу низку важких захворювань. Збудник інфекції потрапляє в організм через слизову оболонку травного тракту і верхні дихальні шляхи.

Захворювання у багатьох випадках супроводжується лихоманкою, головним болем, болем у черевній області, нудотою і блювотою. Проте при попаданні в кров вірус здатний ушкоджувати різні органи, викликаючи серйозні, а іноді і смертельні захворювання. Найбільш схильні до ентеровірусних інфекцій діти, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Пекіні від ентеровірусу померла перша дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути