вівторок, 08 жовтня 2019 14:09

У ПЦУ сподіваються, що Церква Греції визнає її канонічність

У ПЦУ сподіваються, що Церква Греції визнає її канонічність
12 жовтня глава собору, предстоятель Церкви Греції архієпископ Ієронім, скликає позачергове засідання, щоб обговорити Україну. Фото:dostyp.com.ua

На позачерговому соборі ієрархів Грецької православної церкви говоритимуть про питання "Інформація про автокефальну церкву України".

Чергове засідання Собору ієрархів Церкви Греції відбудеться цього тижня в Афінах і закінчиться 11 жовтня, про це повідомив речник Православної церкви України архієпископ Євстратій Зоря у Facebook.

"Позачерговий собор ієрархів Церкви Греції 12 жовтня, у суботу, розгляне тему "Інформація про автокефальну церкву України". 7 жовтня 2019-го Блаженнійший архієпископ афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ підписав відповідне розпорядження" - написав Зоря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири російські церкви перейшли до ПЦУ

Серед тем, які обговорюватимуть на засіданні, немає такої, що б стосувалась України. Але 12 жовтня глава Собору, предстоятель Церкви Греції архієпископ Ієронім скликає позачергове засідання. Там ієрархи обговорять "українське питання".

Зоря також нагадав, що наприкінці серпня священний Синод Елладської православної церкви підтвердив канонічність надання Православній церкві України автокефалії та надав право архієпископу афінському розв'язати питання її визнання.

"Варто очікувати, що таку саму підтримку питання отримає від собору ієрархів Церкви Греції" - додав Зоря.

На офіційному сайті Елладської православної церкви опубліковано реліз із результатами засідання Священого Синоду 26-28 серпня цьогоріч. Священий Синод ЕПЦ визнає канонічним право Вселенського патріарха на дарування автокефалії, а також надає привілей предстоятелю Елладської церкви надалі займатися питанням визнання Церкви України.

Зараз ви читаєте новину «У ПЦУ сподіваються, що Церква Греції визнає її канонічність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути