понеділок, 23 січня 2012 15:38

У Новій Зеландії рятують 90 дельфінів-самогубців

Рятувальники сподіваються зберегти життя 77 із 99 чорних дельфінів, які викинулися вранці в понеділок на берег у Новій Зеландії, щоб через кілька годин ті змогли повернутися в океан під час припливу, повідомляє екологічна організація Project Jonah, співробітники якої беруть участь у порятунку тварин. Дельфіни викинулися на узбережжя Нової Зеландії приблизно в тому ж місці, де на початку січня стався подібний випадок. Тоді в районі Голден-Бей на берег викинулися 25 чорних дельфінів, врятувати вдалося лише 18 тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни люблять вагітних

"Медики прибули, щоб зберегти життя 77 дельфінам, які поки що залишились живими, (решта загинули - ред.). Ми сподіваємося, що дельфіни, можливо, не всі, зможуть самостійно повернутися в океан під час припливу, який почнеться об 11-й годині вечора", - наводяться слова керівника Project Jonah Кімберлі Манкастер (Kimberly Muncaster).

За даними організації, допомогу дельфінам надають близько 50 медиків і добровольців. Рятувальники намагаються забезпечити умови, що дозволяють зберегти живими якомога більше тварин до настання припливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 тисяч доларів коштує дельфін на чорному ринку

У Новій Зеландії кити і дельфіни часто викидаються на берег. В основному, це відбувається в літні місяці, коли зграї ссавців мігрують в антарктичні води або повертаються звідти повз узбережжя острівної держави. Як правило, якщо одна гринда викидається на берег, то інші намагаються допомогти їй і в підсумку поділяють її долю.


Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії рятують 90 дельфінів-самогубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути