понеділок, 08 лютого 2010 18:37

У Німеччині судять гурт пенсіонерів - викрадачів

У Німеччині судять гурт пенсіонерів - викрадачів

У мюнхенському суді почався процес над п"ятьма пенсіонерами у віці від 60 до 79 років, яких звинувачують у викраденні заручника і нанесенні йому тілесних пошкоджень.

На лаві підсудних опинилися дві подружні пари і їх спільник. За даними слідства, пенсіонери викрали свого фінансового консультанта, перевезли його в багажнику до себе в будинок і три дні тримали у загратованому підвалі.

Літні викрадачі вимагали від 56-річного консультанта повернути їм близько 2,5 мільйона доларів, які вони втратили, послухавши його ради. Вони змусили його підписати папери, за яким він зобов"язався відшкодувати їм всі збитки.

Тільки після того, як заручникові вдалося послати через співробітника одного з банків зашифрований факс, поліція змогла вийти не слід зловмисників і звільнити викраденого за допомогою спецназу.

Про те, до якої саме угоди консультант залучив своїх клієнтів, нічого не повідомляється. Відомо, що одна з подружніх пар, що володіла кількома будинками у Флориді, передала йому, щонайменше, 1,4 мільйони доларів для інвестицій.

На процесі один з ініціаторів викрадення, 74-річний пенсіонер, у будинку якого утримувався заручник, зізнався у скоєному, однак при цьому заявив, що мова йде не про захоплення і викрадення заручника, а просто про "запрошення провести пару днів відпочинку у Верхній Баварії" .

За словами підсудного, консультант безсовісно і цинічно обдурював своїх клієнтів, що підштовхнуло їх до рішучих дій.

Двоє пенсіонерів напали на свого консультанта в його будинку, зв"язали чоловіка, заклеїли йому рот і одну ніздрю скотчем, запхали в коробку і на візку довезли до машини. Тоді помістили свого кривдника в багажник. Коли на одній із зупинок викрадений спробував визволитися, його жорстоко побили і знову заштовхали в багажник. У жертви були зламані два ребра.

Всім обвинуваченим загрожує до п"яти років позбавлення волі. При цьому наголошується, що на лаві підсудних поки знаходяться четверо. Один з пенсіонерів не зміг бути присутнім на процесі за станом здоров"я.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині судять гурт пенсіонерів - викрадачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути