четвер, 10 травня 2007 15:24

У Москві заарештували терористів, що готували вибух 9 травня

 ФСБ Росії і територіальні органи безпеки присікли діяльність терористичної групи, що готувала масштабний теракт в Москві, повідомляє Центр суспільних зв"язків ФСБ Росії.

"В ході реалізації установок Національного антитерористичного комітету (НАК) ... здійснювався комплекс заходів щодо забезпечення безпеки травневих свят. Отримана інформація, зокрема що поступала від громадян, дозволила ФСБ Росії і територіальним органам безпеки присікти діяльність терористичної групи, що готувала здійснення масштабного теракту в Москві", - мовиться в повідомленні ЦСЗ.

Згідно з даними спецслужб, терористична група складалася переважно з вихідців з регіонів Північного Кавказу, її учасники підозрюються в здійсненні ряду терактів в цьому регіоні.

За підозрою в причетності до цієї групи затримано декілька людей.

"Для здійснення теракту в Москві учасники групи планували використовувати автомашину, наповнену вибухівкою, для чого завчасно придбали автомобіль ВАЗ - 2107. 8 травня співробітниками ФСБ автомашина була виявлена біля житлового будинку по вулиці Профспілкова", - повідомляє ЦОС.

В цілях безпеки мешканці найближчих будинків були евакуйовані, в будівлях було відключено газопостачання, прилеглий район оточений співробітниками міліції.

У багажнику автомашини вибухотехникі ФСБ виявили і зруйнували за допомогою робота-маніпулятора корпус системного блоку персонального комп"ютера, з якого вилучені компоненти вибухових пристроїв.

"У задньому сидінні автомашини було виявлено вибуховий пристрій направленої дії із зарядом на основі пластитау вагою 7 кілограмів і вражаючими елементами у вигляді металевих кульок. Були також знайдені електронні плати, і додаткові заряди", - передає РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «У Москві заарештували терористів, що готували вибух 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути