середа, 12 січня 2022 18:54

У містах України за день "замінували" понад пів тисячі об'єктів

У містах України за день "замінували" понад пів тисячі об'єктів
Частина повідомлень надійшла з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Фото: facebook.com/MVS.LVIV

За добу до Національної поліції надійшло дев'ять неправдивих повідомлень щодо замінування 600 об'єктів у різних містах України.

Правоохоронці перевіряють усю інформацію, повідомляє пресслужба МВС.

"Наразі ми з'ясовуємо, хто здійснює хибні виклики про мінування. Лише за період минулих новорічних свят ми отримали 132 такі повідомлення. Затримали дев'ять зловмисників у дев'яти областях, у тому числі у Києві, Одесі та Дніпрі. Порушники мали різні мотиви. Деякі особи перебували у стані алкогольного сп'яніння", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Частина повідомлень про загрозу безпеці громадян надходить із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

"Ми розглядаємо кожен подібний виклик. Значні сили залучають до перевірки повідомлень про мінування", - наголосив Клименко.

Покаранням за фальшиве повідомлення щодо замінування є позбавлення волі на строк від двох до шести років. Якщо злочин спричинив тяжкі наслідки або був вчинений повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві два аеропорти під загрозою вибуху: з'їхалися кінологи й вибухотехніки

Хвиля можливих мінувань у Києві сьогодні розпочалася з метро. За незначний період анонім повідомив про мінування чотирьох станцій і двох пересадочних вузлів. Згодом повідомили, що завершили перевіряти станції Театральна, Площа Льва Толстого, Палац спорту, Вокзальна й пересадочні вузли. Вибухонебезпечних предметів не виявили. Усі станції метрополітену працюють у звичайному режимі.

У Дніпрі, Черкасах і Львові "замінували" всі школи. Відповідні повідомлення до місцевих відділів поліції надійшли 12 січня.

Зараз ви читаєте новину «У містах України за день "замінували" понад пів тисячі об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути