У Миргороді на Полтавщині у рамках Першого українського фестивалю свинини "Миргородська свиня-2011" провели конкурс на поїдання 70 страв із свинини.
Заявки на конкурс приймали від усіх бажаючих до минулої п'ятниці. Основна умова: претендент на участь у поїданні свинини мав заручитися підтримкою 10 своїх знайомих чи друзів, котрі мали з ним приїхати в Миргород.
Участь у конкурсі взяли 5 осіб, мешканці Києва, Івано-Франківська, Кіровограда, Миргорода.
Організатори складають на тарелі частину блюд, що залишилася від конкурсу по встановленню національного рекорду в Книгу рекордів України. Переважують. Кожному учаснику необхідно з'їсти 1750 г продуктів із свинини. Страви необхідно з'їсти за 30 хв. Біля кожної тарелі 3 пляшки мінеральної води. Нею дозволяють запивати з'їдене.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі свинини годують кулешем і дивляться "поросячі перегони"
Переможець отримає 2-денний тур на 2 осіб для відпочинку на курорті "Миргород".
Учасники конкурсу легко поїдають ковбасу. Важче дається обжарене м'ясо та жирні куски шашликів, серце і свинячий паштет.
Жодний із учасників не зміг з'їсти всіх страв, що були на тарелі. Найбільше з'їв миргородець Анатолій Бондаренко. Його й признають переможцем. Друге місце отримує житель Києва. Йому дарують запечену велику свинячу ніжку. Представник Івано-Франківська посідає 3 місце і отримує заохочувальний приз у вигляді ящика пива.
Коментарі