Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 16:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони звернулися до всіх українців щодо фото збитих "шахідів"

У Міноборони звернулися до всіх українців щодо фото збитих "шахідів"
У Міністерстві оборони України закликали українців не публікувати фото збитих іранських дронів-камікадзе, на яких видно номер. Фото: gur.gov.ua

У Міністерстві оборони України закликали українців не публікувати фото збитих іранських дронів-камікадзе, на яких видно номер.

Цим ми допомагаємо ворогу, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook.

"Чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так. У випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може зробити важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на ранковий терор Києва

Ба більше, російські пропагандистські ЗМІ можуть цей факт використати у власних інтересах.

"І дотримуймося старого правила – не робити на фото прив'язки до місцевості. Щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тож уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації. Деякі дописувачі соцмереж уже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери "шахідів". Будьмо пильні й не даваймо ворогу те, на що він активно полює", – підсумувала Маляр.

У понеділок, 17 жовтня, під час масованих російських атак по Києву та інших регіонах військові збили щонайменше 11 ворожих безпілотників. У північних і центральних областях знищено дев'ять дронів-камікадзе Shahed-136. Вранці 17 жовтня в бік Києва летіло 28 ворожих дронів-камікадзе.

Сьогодні Дніпропетровщину вже двічі атакували російські окупанти. Удар знову припав по енергетичній інфраструктурі області в Кам'янському районі, повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Також у понеділок вранці росіяни завдали ракетного удару по Роменському району Сумщини. Удари були в об'єкти критичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони звернулися до всіх українців щодо фото збитих "шахідів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути