вівторок, 06 травня 2008 09:34

У Миколаївському зоопарку через брак харчів голодують тварини

Тварини просять порятунку. Аби врятувати мешканців Миколаївського зоопарку від голодної смерті, місцеві депутати звернулися до Президента та уряду. Листом просять надати зоопарку статус національного. Звірям вже на чверть скоротили раціон. Від міського бюджету заклад щороку отримує вчетверо менше грошей, ніж йому потрібно для існування.

Понад 4 тисячі тварин Миколаївського зоопарку потребують порятунку. Їм на чверть скоротили харчовий раціон. На складі закінчилися зерно, яблука й капуста. Необхідних для росту сиру та родзинок маленькі мавпочки не їли уже кілька місяців.

Щорічні весняні проблеми з нестачею свіжих овочів загострила фінансова скрута. Цьогоріч з міського бюджету на утримання звіринцю виділили вчетверо менше грошей, ніж потрібно. Нині зоопарк виживає, використовуючи відходи супермаркетів.

Депутати впевнені, що звіринець врятує тільки державне фінансування. У профільних міністерствах з думкою депутатів погодилися, адже за рівнем наукової роботи зоопарк давно заслуговує на високе звання.

Дозвіл передати зоопарк до державної власності міська рада дала ще шість років тому. Але зверталися тоді до народних депутатів, які прийняти живий подарунок категорично відмовилися. Сказали, що на унікальну колекцію з чотирьох сотень різновидів тварин держава не має грошей. Аби врятувати зоопарк, миколаївці уже втретє проситимуть прийняти під опіку. Але цього разу – у прем"єра та Президента. Сподіваються, що вони будуть чуйнішими, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаївському зоопарку через брак харчів голодують тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути