Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 09:46

У Мексиці влада закликає людей добровільно поміняти зброю на комп'ютер чи велосипед
5

Фото: Фото: AP Photo

Влада Мексики запустила в одному з неблагополучних районів столиці країни програму по скороченню кількості зброї у населення. Всі бажаючі можуть обміняти свої знаряддя на мирні речі, наприклад, на велосипеди і планшетні комп'ютери.

При цьому влада гарантує відсутність питань до громадян, які вирішили обеззброїтися, і будь-яких подальших розслідувань - передає телеканал Univision.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці показують сукні та корсети Фріди Кало

У пункт обміну, влаштований в одній із церков району Мехіко Істапалапа, в перший же день реалізації програми мешканці міста принесли 90 одиниць зброї, можливість роззброїтися і отримати що-небудь корисне взамін залишиться у місцевих жителів до кінця грудня 2012 року. Одна з причин затіяного до католицького різдва роззброєння - звичка жителів Істапалапи стріляти в повітря під час свят, викорінити яку влада сподівається, відучивши від носіння зброї навіть найменших городян. Крім справжніх рушниць і пістолетів в пункті можна обміняти іграшкову зброю на ляльки чи машинки.

 

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці влада закликає людей добровільно поміняти зброю на комп'ютер чи велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути